La nostra història

1908

El Pairal va ser fundat fa més de cent anys (1908) per Jaume Puig i Mir amb la donació d’una petita casa amb el seu camp, aleshores, als afores de Vilassar de Mar.

1942

Durant molts anys va tenir una vida modesta, fins al 1940 després de la Guerra Civil, quan l’autoritat va autoritzar el seu funcionament canviant-li el nom pel de “Hogar del Desvalido”.

1950

A mitjans dels anys 50, Pere Mir i Puig va assumir la responsabilitat econòmica, encomanant l’administració diària i l’explotació a la Comunitat Religiosa “Germanes Josefines de la Caritat”, congregació que va desenvolupar una magnífica tasca que va ser molt valorada per Vilassar de Mar.

1965

El 1965, en record a la seva mare, Pere Mir i Puig finançà la construcció d’un nou edifici i de tot l’equipament, en el mateix solar de sempre

1969-1972

Després d’una primera ampliació del recent edifici, es va contruir un nou pis que va permetre arribar a la capacitat de 60 llits. Avui dia segueix el mateix nombre de llits. L’ampliació de l’edifici, la construcció d’una nova planta i el seu equipament també varen ser a càrrec de Pere Mir i Puig.

1987

El Pairal va adaptar els seus estatuts a la llei de Fundaciones catalanes i va ser inscrit en el Registre de Fundacions de la Generalitat amb el número 337.

2001

La falta de vocacions religioses va provocar que l’administració del Pairal deixés de ser responsabilitat de les “Germanes Josefines de la Caritat”, i a partir d’aquest any va passar a ser dirigit per professionals titulats sota la protecció i supervisió d’un Patronat (on estan sempre presents els responsables de l’Administració local, normalment l’Alcalde de Vilassar).

Com a iniciativa d’aquesta nova etapa, es va decidir una total remodelació de l’edifici i de tot l’equipament del Pairal (la tercera o la quarta de la seva història). En aquesta ocasió, Pere Mir i Puig també es va fer càrrec de la totalitat de la inversió. A més a més, va donar una generosa quantitat (cent milions de pessetes) com a fons de maniobra per a l’operativa diària i per assolir els dèficits operatius que poguessin esdevenir.

2016

Avui dia, el patrimoni del Pairal està totalment sanejat, i tant l’edifici com els seus equipaments poden complir amb escreix el fet de poder donar una bona atenció als seus 60 residents, que ha sigut sempre el desig dels seus responsables.